В Деня на София ще ви срещнем с Хората на София.

...
В Деня на София ще ви срещнем с Хората на София.
Коментари Харесай

Хората на София: Кои са героите на столицата? През обектива на Вихрен Георгиев

В Деня на София ще ви срещнем с " Хората на София ". Ако сте член на Facebook през последните 10 години, неизбежно сте виждали тези фотоси, част от сбирката на People of Sofia и Sofia in details. С над 450 000 почитатели в обществените мрежи, те са първите страници за фотографии от живота на столицата.

От шадраваните против Централни хали започваме своята разходка с индивида, който стои зад тези страници - фотографът Вихрен Георгиев.

Във фотографиите на " People of Sofia " виждаме уличния дух на столицата, който не завършва с лъскавите булеварди, а изскача от всеки ъгъл.   

Въпреки че споделя за София, както никой различен, Вихрен Георгиев е родом от Русе - посетител на столицата. 

People of Sofia демонстрира освен шарената страна на столичния живот. В фрагментите виждаме и обществените послания, с които хората на София показват своята позиция. Най-споделяната фотография от последните седмици е от столичните поправки.  

В страницата People of Sofia участват герои от всички кътчета на столицата, само че може би най-голяма уязвимост и ентусиазъм за Вихрен са минаващите по улица " Граф Игнатиев ".

People of Sofia не просто разгласява красиви фотоси, а постоянно споделя и за хората от тях. Една от най-споделяните и забавни истории е тази на Галина Пенева и нейното магазинче за бижута.

Най-ранните археологически свидетелства за обитаване на територията на София са от 6-о хилядолетие преди новата епоха

От своето основаване до момента People of Sofia въодушевява мнозина, издава две книги, не стопира да се развива, а своята 10-годишнина ще означи със специфична галерия, която да покаже хората и сюжетите на София в по-артистична светлина.

Разказът на фотографа Вихрен Георгиев - гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР